Naprapatgruppen Täbys logotyp

Diskbråck i nacken

På denna sida hittar du information om:

Symptom och behandling av diskbråck i nacken

Bakgrund

Cervikalt diskbråck är en besvärlig ryggåkomma som kan påverka nackens funktion och ge upphov till smärta och obehag. Att ha en djupare förståelse för cervikalt diskbråck och dess behandlingsalternativ är avgörande för att återvinna en smärtfri och fungerande nacke.

Symptom

Cervikalt diskbråck kan resultera i en rad olika symtom, så som smärta i nacken, strålande smärta i armarna, domningar och stickningar i händerna samt minskad kraft och rörlighet i övre extremiteterna. Symtomen kan variera i intensitet och påverka din förmåga att utföra vardagliga aktiviteter.

Orsak

Cervikalt diskbråck innebär att en av diskarna i nacken (en stötdämpande mellankotskiva) får en skada och den gelatinösa massan som finns inuti disken läcker ut  och kan trycka mot nervrötter i närheten. Det kan bero på åldersrelaterade förändringar, överansträngning, trauma eller andra faktorer som påverkar diskens struktur och stabilitet.

Diagnostik

För att kunna erbjuda den bästa behandlingen börjar vi med en noggrann diagnostisk process. Vi tar en noggrann anamnes (sjukdomshistoria) och genomför en klinisk undersökning med specifika tester för att fastställa om det föreligger misstanke om ett cervikalt diskbråck och identifiera dess omfattning.
Naprapat hjälper patient med diskbråck i nacken

Behandling hos Naprapatgruppen Täby Centrum

Vi på Naprapatgruppen Täby Centrum har omfattande erfarenhet av att behandla cervikalt diskbråck och arbetar för att minska dina symptom och förbättra din nackes funktion.

Vår individuellt anpassade behandlingsstrategi inkluderar:

Gruppbild på alla medarbetare hos Naprapatgruppen Täby

Vi hjälper dig

Kontakta Naprapatgruppen Täby Centrum för en personlig bedömning och en skräddarsydd behandlingsplan. Vi är här för att hjälpa dig på vägen mot en aktiv och smärtfri vardag.

Sven fick ordning på sin diskbråck i nacken

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Profilbild på medarbetare Stian
Sven Svensson

Hemövningar som hjälper mot diskbråck i nacken

Övning #1

Övning #2

Övning #3

Övning #4

Vanliga frågor om diskbråck i nacken

Fråga om diskbråck i nacken #1

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Andra symptom

Huvud & nacke

SKULDRA

ARM & HAND

BRÖSTRYGG

LÄNDRYGG

BÄCKEN & HÖFT

KNÄ

Ben & fot

Vi hjälper dig med Diskbråck i nacken

Boka din tid online idag och bli smärtfri!