Naprapatgruppen Täbys logotyp

Falsk ischias

På denna sida hittar du information om:

Symptom och behandling av falsk ischias

Bakgrund

Falsk ischias, även känt som piriformissyndrom, är ett smärtsamt tillstånd som kan förväxlas med äkta ischias. Det orsakas när piriformismuskeln (som är en av flera muskler i sätet), eller andra muskler i sätet, blir överbelastade och irriterade och resulterar i smärta längs baksidan av benet. Det är viktigt att särskilja detta tillstånd från äkta ischias för att ge rätt behandling.

Symptom

Falsk ischias manifesterar sig med smärta i skinkan som ofta strålar ner längs baksidan av benet, ibland ända till foten. Smärtan kan vara skarp, brännande eller stickande och intensifieras vid vissa rörelser eller längre perioder av sittande. Överansträngning och irritation av sätesmuskulaturen kan också leda till tryck på ischiasnerven och förvärra smärta och obehag.

Orsak

Piriformismuskeln anses ofta vara central i utvecklingen av falsk ischias, men även andra muskler i sätet kan vara symtomgivande. Musklerna blir spända och irriterade vid t.ex. överbelastning, felaktig kroppshållning, skada eller långvarigt sittande. Obalans i omgivande vävnad kan öka risken för irritation. Det är avgörande att förstå dessa underliggande faktorer för att göra en adekvat behandling- och rehabplan.

Diagnostik

För att erbjuda optimal behandling så inleder vi med en noggrann genomgång av din sjukdomshistoria, en grundlig klinisk undersökning och vi utför specifika tester för att göra en bedömning av din bensmärta.
Naprapat hjälper patient med falsk ischias

Behandling hos Naprapatgruppen Täby Centrum

Vid Naprapatgruppen Täby Centrum har vi en mångfacetterad behandlingsstrategi för att lindra din smärta och för att du ska återfå din rörlighet. Våra behandlingsmetoder inkluderar:
Gruppbild på alla medarbetare hos Naprapatgruppen Täby

Vi hjälper dig

Kontakta Naprapatgruppen Täby Centrum för en individuell bedömning och en skräddarsydd behandlingsplan som passar dina specifika behov.

Sven har fått hjälp med falsk ischias // Sven kan springa utan problem

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Profilbild på medarbetare Stian
Sven Svensson

Hemövningar som hjälper mot falsk ischias

Övning #1

Övning #2

Övning #3

Övning #4

Vanliga frågor om falsk ischias

Fråga om falsk Ischias #1

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Andra symptom

Huvud & nacke

SKULDRA

ARM & HAND

BRÖSTRYGG

LÄNDRYGG

BÄCKEN & HÖFT

KNÄ

Ben & fot

Vi hjälper dig med Falsk ischias

Boka din tid online idag och bli smärtfri!