Naprapatgruppen Täbys logotyp

Diskbråck i ländryggen

På denna sida hittar du information om:

Symptom och behandling av diskbråck i ländryggen

Bakgrund

Diskbråck i ländryggen kan vara ett smärtsamt tillstånd som kan påverka din rörlighet och livskvalitet. Det uppstår när broskringen i en intervertebral skiva i ländryggen brister så att en del av den mjuka kärnan läcker ut ur disken, vilket kan resultera i smärta och obehag. För att hantera diskbråck i ländryggen och återfå smärtlindring och rörlighet är det viktigt att förstå dess orsaker och behandlingsalternativ.

Symptom

Symptomen på diskbråck i ländryggen kan inkludera smärta i ländryggen som kan stråla ned i skinkan och benet. Smärtan kan vara skarp, stickande eller värkande i ländryggen. Om diskmassan trycker på, eller kemiskt retar, en  nervrot så kan det även leda till domningar, stickningar eller muskelsvaghet i nervens utbredningsområde i benet (då kallat ischias).

Orsak

Diskbråck i ländryggen kan orsakas av flera faktorer, inklusive åldrande, överansträngning, dålig hållning, skada och ärftlighet tros spela viss roll. När en del av diskens kärna läcker ut ur disken kan det skapa tryck och kemisk retning på de omgivande nerverna och orsaka smärta och symtom.

Diagnostik

Genom att göra en noggrann anamnes/genomgång av sjukdomshistoria, utvärdera dina symtom, samt utföra specifika kliniska tester gör vi en bedömning av ditt tillstånd.  Ibland kan det även behövas MRT (magnetisk resonanstomografi)  för att identifiera diskbråck och dess omfattning.
Naprapat hjälper patient med diskbråck i ländrygg

Behandling hos Naprapatgruppen Täby Centrum

Vi på Naprapatgruppen Täby Centrum har omfattande erfarenhet av att behandla diskbråck i ländryggen och våra behandlingsmetoder inkluderar:
Gruppbild på alla medarbetare hos Naprapatgruppen Täby

Vi hjälper dig

Kontakta oss för en individuell bedömning och en anpassad behandlingsplan som tar hänsyn till dina specifika behov.

Sven har fått hjälp med diskbråck i ländryggen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Profilbild på medarbetare Stian
Sven Svensson

Hemövningar som hjälper mot diskbråck i ländryggen

Övning #1

Övning #2

Övning #3

Övning #4

Vanliga frågor om diskbråck i ländryggen

Fråga om diskbråck i ländryggen #1

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Andra symptom

Huvud & nacke

SKULDRA

ARM & HAND

BRÖSTRYGG

LÄNDRYGG

BÄCKEN & HÖFT

KNÄ

Ben & fot

Vi hjälper dig med Diskbråck i ländryggen

Boka din tid online idag och bli smärtfri!