Naprapatgruppen Täbys logotyp

Tennisarmbåge (Lateral Epicondylalgi)

På denna sida hittar du information om:

Symptom och behandling av tennisarmbåge

Bakgrund

Tennisarmbåge, även känt som lateral epikondylalgi, är en vanlig överbelastningsskada som påverkar området runt armbågen och underarmen. Trots namnet är detta tillstånd inte enbart begränsat till tennisspelare utan kan drabba alla som utför upprepade rörelser med handleden och handen. För att kunna skapa en adekvat behandlingsplan är det viktigt att förstå  bakomliggande orsaker och vilka behandlingsalternativ som finns.

Symptom

Symptomen på tennisarmbåge inkluderar smärta och ömhet på utsidan av armbågen, samt ned längs underarmen och handleden. Smärtan kan vara värkande, brännande eller stickande och förvärras ofta vid aktiviteter som involverar grepp eller lyftning. Detta tillstånd kan göra det svårt att utföra enkla uppgifter som att greppa, lyfta eller till och med skriva.

Orsak

Tennisarmbåge uppstår vanligtvis på grund av överansträngning av de muskler och senor som fäster vid den laterala epikondylen (det benutskott vid armbågens utsida). Upprepade rörelser som involverar handledens extensorer, såsom vid tennis, arbete på datortangentbord eller tung lyftning, kan leda till mikrotrauman i senorna och orsaka smärta och obehag. Vid en tillräcklig kraftig överbelastning kan man även åstadkomma en bristning i senan och/eller det laterala kollateralligamentet som ligger i nära anslutning till senan.

Diagnostik

Genom att utvärdera din medicinska historia, genomföra kliniska tester och analysera dina arbets- och livsstilsfaktorer gör vi en bedömning om du lider av tennisarmbåge. Vid behov använder vi diagnostiskt ultraljud för att noggrant bedöma senornas tillstånd och om det eventuellt föreligger någon skada.
Naprapat behandlar en arm

Behandling hos Naprapatgruppen Täby Centrum

Naprapatgruppen Täby Centrum har lång erfarenhet av att behandla tennisarmbåge. Våra behandlingsmetoder inkluderar:
Gruppbild på alla medarbetare hos Naprapatgruppen Täby

Vi hjälper dig

Kontakta Naprapatgruppen Täby Centrum för en individuell bedömning och en skräddarsydd behandlingsplan som tar hänsyn till dina specifika behov.

Sven har fått hjälp med tennisarmbåge

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Profilbild på medarbetare Stian
Sven Svensson

Hemövningar som hjälper mot tennisarmbåge

Övning #1

Övning #2

Övning #3

Övning #4

Vanliga frågor om tennisarmbåge

Fråga om tennisarmbåge #1

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Andra symptom

Huvud & nacke

SKULDRA

ARM & HAND

BRÖSTRYGG

LÄNDRYGG

BÄCKEN & HÖFT

KNÄ

Ben & fot

Vi hjälper dig med Tennisarmbåge (Lateral Epicondylalgi)

Boka din tid online idag och bli smärtfri!