Naprapatgruppen Täbys logotyp

Muskelbristning underben/fot

På denna sida hittar du information om:

Symptom och behandling av muskelbristning

Bakgrund

Muskelbristningar i underben och fot är vanliga skador som kan uppstå på grund av överansträngning, snabba rörelser i samband med ogynnsamma förutsättningar i stunden eller felaktig träningsteknik. För att återställa musklernas funktion och förebygga framtida skador är det viktigt att förstå orsakerna bakom dessa bristningar och genomgå rätt behandling- och rehabiliteringsprogram.

Symptom

Bristningar i underben och fot kan ge en mängd olika symtom. Smärta, ömhet och svullnad är vanliga, tillsammans med en känsla av att muskeln inte fungerar som den ska. Vid bristningar i underbenet och foten kan det kännas svårt att gå, stå eller utföra vardagliga aktiviteter.

Orsak

Muskelbristningar kan uppstå på grund av olika faktorer, inklusive bristande uppvärmning, plötsliga rörelser eller överansträngning av musklerna. Otillräcklig flexibilitet och bristande balans i muskelstyrkan kan också öka risken för bristningar. Genom att identifiera orsakerna bakom bristningarna kan vi anpassa behandlingen och rehabiliteringen efter dina behov för att förebygga återfall.

Diagnostik

Genom att lyssna på dina besvär, utföra klinisk undersökning och eventuellt använda diagnostiskt ultraljud, kan vi fastställa omfattningen av skadan och vilka muskler som är drabbade.
Naprapat behandlar en patient

Behandling hos Naprapatgruppen Täby Centrum

Vi på Naprapatgruppen Täby Centrum är erfarna inom att behandla muskelbristningar i underben och fot och kan hjälpa dig att återfå styrka och funktion.
Gruppbild på alla medarbetare hos Naprapatgruppen Täby

Vi hjälper dig

Kontakta Naprapatgruppen Täby Centrum för en individuell bedömning och en skräddarsydd behandlingsplan som passar dina specifika behov.

Sven har fått hjälp med muskelbristning

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Profilbild på medarbetare Stian
Sven Svensson

Hemövningar som hjälper mot muskelbristning

Övning #1

Övning #2

Övning #3

Övning #4

Vanliga frågor om muskelbristning

Fråga om muskelbristning #1

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Andra symptom

Huvud & nacke

SKULDRA

ARM & HAND

BRÖSTRYGG

LÄNDRYGG

BÄCKEN & HÖFT

KNÄ

Ben & fot

Vi hjälper dig med Muskelbristning underben/fot

Boka din tid online idag och bli smärtfri!