Naprapatgruppen Täbys logotyp

Löparknä

På denna sida hittar du information om:

Symptom och behandling av löparknä

Bakgrund

Löparknä, även känt som iliotibialbandssyndrom, är en vanlig skada som drabbar många löpare och idrottare. Det är ett smärtsamt tillstånd som involverar irritation och inflammation i iliotibialbandet, vilket leder till smärta på utsidan av knät. För att kunna fortsätta löpträning smärtfritt är det avgörande att förstå orsakerna och att ta del av lämplig behandling.

Symptom

Symptomen på löparknä inkluderar smärta och ömhet på utsidan av knät, särskilt under löpning eller andra aktiviteter som involverar böjning av knät. Smärtan kan vara skarp eller molande och tenderar att förvärras när du ökar intensiteten eller distansen i din löpträning. Löparknä kan påverka din förmåga att njuta av löpning och idrott.

Orsak

Löparknä uppstår vanligtvis på grund av överansträngning av iliotibialbandet, ett tätt bindvävsband som löper längs utsidan av låret från höften till knät. Repetitiva rörelser som böjning och sträckning av knät under löpning kan orsaka friktion och irritation mot iliotibialbandet, vilket resulterar i inflammation och smärta.

Diagnostik

Genom att analysera dina symtom, utföra en grundlig klinisk undersökning och eventuellt se på din löpteknik gör vi en bedömning av ditt knä. Diagnostisk ultraljud kan ibland användas för att visualisera eventuell inflammation eller skada i senan.
Naprapat hjälper patient med löparknä

Behandling hos Naprapatgruppen Täby Centrum

Vi på Naprapatgruppen Täby Centrum är väl insatta i att behandla löparknä och hjälpa dig återvända till smärtfri löpning. Våra behandlingsmetoder inkluderar:
Gruppbild på alla medarbetare hos Naprapatgruppen Täby

Vi hjälper dig

Kontakta oss för en individuell bedömning och en anpassad behandlingsplan som tar hänsyn till dina specifika behov.

Välkommen till Naprapatgruppen Täby Centrum – din partner för optimal löphälsa och prestation.

Sven har fått hjälp med sitt löparknä // Sven kan springa utan problem

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Profilbild på medarbetare Stian
Sven Svensson

Hemövningar som hjälper mot löparknä

Övning #1

Övning #2

Övning #3

Övning #4

Vanliga frågor om löparknä

Fråga om löparknä #1

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Andra symptom

Huvud & nacke

SKULDRA

ARM & HAND

BRÖSTRYGG

LÄNDRYGG

BÄCKEN & HÖFT

KNÄ

Ben & fot

Vi hjälper dig med Löparknä

Boka din tid online idag och bli smärtfri!