Naprapatgruppen Täbys logotyp

Spänningshuvudvärk

På denna sida hittar du information om:

Symptom och behandling av spänningshuvudvärk

Huvudvärk är en vanlig åkomma som kan påverka människors välbefinnande och dagliga liv. De två främsta formerna av huvudvärk är spänningshuvudvärk och migrän, som tillsammans utgör mer än 90% av alla huvudvärksanfall.

Bakgrund

Spänningshuvudvärk är en vanlig form av huvudvärk som många människor upplever. Den kännetecknas av en tryckande eller värkande smärta runt huvudet, som om en spänd rem omger skallen. Denna typ av huvudvärk kan påverka din dagliga livskvalitet och göra det svårt att utföra dina normala aktiviteter.

Symptom

Symptomen på spänningshuvudvärk innebär ofta en molande smärta på båda sidor av huvudet eller som om du har en tyngd över pannan. Vissa beskriver det som att ha på sig en tung hjälm. Smärtan kan vara mild till måttlig och tenderar inte att förvärras av fysisk aktivitet. Du kan också känna ömhet i nacke och axlar.

Orsak

Spänningshuvudvärk är ofta kopplad till faktorer som stress, spända muskler i nacke och axlar, dålig hållning och ögonbelastning från skärmarbete. Dessa faktorer kan leda till ökad spänning i musklerna kring huvudet som i sin tur kan vara en bidragande orsak till spänningshuvudvärk.

Diagnostik

För att kunna erbjuda den bästa behandlingen börjar vi med en noggrann diagnostisk. Vi genomför en klinisk undersökning som tillsammans med din sjukdomshistoria utgör ett underlag för att fastställa typen av huvudvärk och identifiera dess underliggande orsaker.
patient får behandling av naprapat för spänningshuvudvärk

Behandling hos Naprapatgruppen Täby Centrum

Vi på förstår de utmaningar som spänningshuvudvärk kan medföra och är här för att hjälpa dig. Vår holistiska behandlingsmetod inkluderar:
Gruppbild på alla medarbetare hos Naprapatgruppen Täby

Vi hjälper dig

Kontakta oss för en individuell bedömning och en anpassad behandlingsplan som tar hänsyn till dina specifika behov.

Sven har inte längre spänningshuvudvärk

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Profilbild på medarbetare Stian
Sven Svensson

Hemövningar som hjälper mot spänningshuvudvärk

Övning #1

Övning #2

Övning #3

Övning #4

Vanliga frågor om spänningshuvudvärk

Fråga om spänningshuvudvärk #1

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Andra symptom

Huvud & nacke

SKULDRA

ARM & HAND

BRÖSTRYGG

LÄNDRYGG

BÄCKEN & HÖFT

KNÄ

Ben & fot

Vi hjälper dig med Spänningshuvudvärk

Boka din tid online idag och bli smärtfri!