Naprapatgruppen Täbys logotyp

Naprapatbehandling

Din specialist på naprapati i Täby Centrum

Naprapati är en framstående manuell behandlingsform med fokus på att diagnostisera, behandla och förebygga smärtor samt funktionella besvär i muskler och leder.

Vi kan hjälpa dig!

Naprapater som välkomnar patienter till deras klinik

Din specialist på naprapati i Täby Centrum

På vår klinik i Täby, använder våra erfarna naprapater en bred arsenal av tekniker, inklusive manipulation och mobilisering av leder, medicinsk massage och triggerpunktsbehandling, samt stretchning och stärkande övningar för att optimera din kropps funktion och rörlighet.

Utöver traditionell naprapatbehandling, är vi stolta över att kunna erbjuda tillgång till avancerad utrustning som stötvågsbehandling, laserbehandling och diagnostiskt ultraljud, vilket ytterligare förbättrar vår förmåga att erbjuda skräddarsydda och effektiva behandlingsplaner.

Framtidssäkrad hälsa med din personliga plan

Vi förstår vikten av inte bara behandla nuvarande besvär utan också att förebygga framtida problem. Därför hjälper vi dig att skapa en personlig plan, skräddarsydd för att matcha dina unika behov och mål, och följer upp för att säkerställa din fortsatta framgång.

Individanpassad naprapatbehandling i Täby

Varje person är unik, och därför kombinerar vi olika metoder anpassade just för dig, allt från handfasta naprapatbehandlingar till avancerad utrustning för att säkerställa bästa möjliga resultat. 

Vår behandlingsprocess – Anpassad För Dig

1. Identifiering av grundorsak

Genom att noggrant lyssna till din sjukdomshistoria och genomföra en grundlig undersökning, inklusive användning av diagnostiskt ultraljud vid behov, fastställer vi roten till dina besvär.

2. Behandling

Vi kombinerar de mest effektiva behandlingsmetoderna för att ge dig omedelbar lindring och börjar processen mot långsiktig återhämtning.

3. Uppföljning och personlig plan

Vi utvärderar behandlingens effekter och anpassar en personlig plan för att förebygga framtida besvär, inkluderande en kombination av behandling, träning/hemövningar och ergonomisk rådgivning.

Gruppbild på alla medarbetare hos Naprapatgruppen Täby

Vi hjälper dig

Kontakta Naprapatgruppen Täby Centrum för en individuell bedömning och en skräddarsydd behandlingsplan som passar dina specifika behov.

Anna Andersson kan springa igen

Symptom som lindrades

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Annas ord

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Är du i behov av en kvalificerad naprapat i Täby?

Välkommen att kontakta oss för att boka din tid. Tillsammans tar vi de första stegen mot en smärtfri och hälsosam framtid.

Vanliga frågor

Vad är skillnaden mellan en naprapat och andra terapeuter som till exempel kiropraktorer eller fysioterapeuter?

En naprapat fokuserar på att diagnostisera och behandla smärta och rörelsebegränsningar genom manuella tekniker såsom ledjusteringar (ledmanipulation), stretching, medicinsk massage och triggerpunktsbehandling (en triggerpunkt är en mycket spänd del av en muskel) , rehabiliteringsträning och rådgivning. Till skillnad från kiropraktorer som traditionellt sätt fokuserar mest på ledmanipulationsbehandling, och fysioterapeuter, som fokuserar på rehabilitering- och funktionell träning, arbetar naprapater med ett bredare spektrum av muskuloskeletala behandlingstekniker.

Naprapater kan behandla en mängd olika tillstånd och besvär, inklusive rygg- och nacksmärta, ledsmärta, idrottsskador, muskelspänningar, huvudvärk, och mer. De använder en kombination av manuell terapi, mjukvävnadstekniker, träningsprogram och ergonomisk rådgivning för att behandla och förebygga problem.

En typisk naprapatbehandling börjar med en grundlig utvärdering av din medicinska historia och dina aktuella symtom. Naprapaten kommer sedan att genomföra en fysisk undersökning med specifika kliniska tester utifrån dina besvär. Baserat på denna bedömning kommer naprapaten att göra en individanpassad behandlingsplan som kan inkludera manuell terapi, stretching- och styrkeövningar, samt ergonomisk och livsstilsrådgivning.

Antalet behandlingar som krävs varierar beroende på den specifika situationen och vilka symtom du har. Många människor upplever förbättringar efter bara några sessioner, medan andra kan behöva fler för att uppnå önskade resultat. Din naprapat kommer att ge dig en prognos vid första besöket och skapa en behandlingsplan som passar dina specifika behov och mål.

Ja, naprapati är generellt sett säkert och effektivt för personer i alla åldrar, från barn till äldre vuxna. Naprapatisk vård kan anpassas för att passa både unga och äldre patienters individuella behov och förutsättningar.

Absolut, naprapati kan spela en viktig roll i att förebygga skador genom att förbättra rörlighet, öka muskelstyrka och öka kroppskännedom. Genom att behandla och korrigera obalanser och muskelgrupper kan naprapater också främja allmän hälsa och välbefinnande.

När du väljer en naprapat är det viktigt att söka efter någon med relevant utbildning, erfarenhet och goda rekommendationer från tidigare patienter. Du kan också vilja träffa flera naprapater för att diskutera dina behov och se vilken som känns bäst för dig.

Vanligtvis behöver du inte göra några speciella förberedelser innan din första naprapatbehandling. Det kan dock vara användbart att ha din medicinska historia till hands och vara redo att diskutera dina symtom och tidigare behandlingar med din naprapat.

Ja, naprapater kan ge dig specifika övningar, stretchövningar och ergonomiska råd för att komplettera din behandling och främja långsiktig hälsa och välbefinnande. De kan också ge dig råd om livsstilsförändringar som kan hjälpa till att förebygga framtida skador och förbättra din övergripande livskvalitet.

Naprapatutbildningen är en 4-årig heltidsutbildning vid Naprapathögskolan i Stockholm. Efter yrkesexamen krävs ett års praktiktjänstgöring innan man kan ansöka om legitimation.