Naprapatgruppen Täbys logotyp

Våra behandlingsmetoder

Naprapat behandlar en patient i täby

Vårt mål på Naprapatgruppen Täby Centrum är att kombinera de behandlingsmetoderna som är mest effektiva för att du skall få ett så bra och snabbt resultat som möjligt.

Grunden i vår behandling är handfast naprapatbehandling, ofta bestående av manipulationsbehandling (knäckning), triggerpunktspressur, stretching och rehabövningar.

Utöver konventionell naprapatbehandling erbjuder vi även stötvågsbehandling, medicinsk laserbehandling, dry needling, undersökning med diagnostisk ultraljud, samtalsterapi, coaching och massage utförd av massageterapeut. 

Naprapatbehandling

Naprapati är en framstående manuell behandlingsform med fokus på att diagnostisera, behandla och förebygga smärtor samt funktionella besvär i muskler och leder.

På vår klinik i Täby, använder våra erfarna naprapater en bred arsenal av tekniker, inklusive manipulation och mobilisering av leder, medicinsk massage och triggerpunktsbehandling, samt stretchning och stärkande övningar för att optimera din kropps funktion och rörlighet.

Naprapat behandlar en patient
Naprapat använder stötvågsbehandling

Stötvågsbehandling

Stötvågsbehandling är en spännande behandlingsform! Behandlingen är snabb, verkningsfull och en väl dokumenterad metod för bland annat senfästesproblem och ett effektivt alternativ till kortison och kirurgiska ingrepp. Användningssättet är enkelt och behandlingstiderna korta och intensiva.

Medicinsk laser​behandling

Vi använder laser som en del av vår naprapat behandling. Behandlingen är helt smärtfri men man kan uppleva en lätt värme under tiden som behandlingen pågår.

Naprapat använder laser för att behandla en person

Diagnostisk ultraljud​

Diagnostiskt ultraljud, också kallat MSKUL, är en tidseffektiv och bra metod att använda för att undersöka skador, svullnader och inflammationer i kroppens muskler, senor, leder och ledband.

Naprapat använder ultraljud för att behandla en person

Förebyggande behandling

Förebyggande behandling

Med regelbunden undersökning, rådgivning, behandling och träning minskar smärtan, antal dagar med besvär minskar, återkomsten av besvär minskar, funktionen ökar och man mår bättre. 

Naprapat behandlar en patients för förebyggande behandling

Dry needling

Vi använder dry needling som ett verktyg i vår naprapat behandling. Tekniken används för att få muskler att slappna av och släppa lokala kramper. Genom att upprepat sticka in en nål i det lokalt spända området uppkommer muskelsammandragningar.

Naprapat behandlar person med dry needling

Träna med naprapat

Många av våra kunder har eller har haft ont på något sätt och vill göra en förändring för att bil starka och skadefria, men du hittar även en hel del elitidrottare och motionärer som söker hit för att öka sin prestation.  

Vår träning anpassas efter varje individ och all träning och planering utförs av leg.naprapater.

Naprapat hjälper och tränar tillsammans med patient

Massage

Det franska ordet massage kan härledas bland annat från grekiskans masso (att knåda), vilket är precis vad det handlar om. På 1800-talet lades grunden för den klassiska svenska massagen, som är djupgående och perfekt för ömma och stela muskler.

Naprapat ger massage

Samtalsterapi

​Ibland kan livet kännas tungt och meningslöst utan att man för den sakens skull behöver vara psykiskt sjuk. Livet drabbar varje människa förr eller senare på olika sätt. Vissa gånger kan man vara i behov av en samtalspartner för att få stöd och hjälp att bolla tankar, nysta i trassliga mönster eller bara ha någon som lyssnar.

Samtalsterapi med naprapat

Online besök

Att träffa en naprapat online, via mobilen eller webben kan vara ett bra första steg och komplement till en fysisk undersökning. Online-besök passar även bra som uppföljning vid en pågående behandling eller för dig som bor långt bort och inte har möjlighet att komma till kliniken.

Graphic element with heart

Hyra laser hem

Vid en del besvär kan egenbehandling med laser vara ett bra komplement till övrig behandling och rehab. 

Laserutrustning som man kan hyra hem

Gruppträning

Vi tar hjälp av gruppdynamiken för att få goda resultat.

​För att nå dina mål och få bra resultat är det viktigt att du trivs med din träning och att den känns rolig. Hos oss på Naprapatgruppen leds träningen av en naprapat och vi tar max in 10 personer i våra grupper.

Naprapat hjälper och tränar tillsammans med patient

Coaching

Med en unik kombination av medicinsk kunskap och coachingtekniker, erbjuder Mikael en särskilt anpassad väg till förbättrad hälsa och välbefinnande.
Naprapat coachar patient