Naprapatgruppen Täbys logotyp

Migrän

På denna sida hittar du information om:

Symptom och behandling av migrän

Huvudvärk är en vanlig åkomma som kan påverka människors välbefinnande och dagliga liv. De två främsta formerna av huvudvärk är spänningshuvudvärk och migrän, som tillsammans utgör mer än 90% av alla huvudvärksanfall.

Bakgrund

Migrän är en form av huvudvärk som kan vara överväldigande och påverka din förmåga att utföra dagliga aktiviteter. Det är viktigt att förstå denna typ av huvudvärk för att kunna hantera symptomen och återfå en god livskvalitet.

Symptom

Symptomen på migrän inkluderar ofta en ensidig pulserande smärta i huvudet, som kan vara måttlig till svår i intensitet. Många som lider av migrän upplever även ljus- och ljudkänslighet, illamående och ibland kräkningar. Migränanfall kan vara smärtsamma och påverka din förmåga att delta i aktiviteter du tycker om.

Orsak

Migrän anses vara resultatet av en komplex interaktion mellan nerver och blodkärl i huvudet. Det är ett neurologiskt fenomen med sekundära konsekvenser för blodkärlen. Migrän kan utlösas av olika faktorer, inklusive hormonella förändringar, viss mat och dryck, sömnbrist, stress och vissa yttre stimuli.

Diagnostik

För att kunna erbjuda den bästa behandlingen börjar vi med en noggrann diagnostisk process. Vi genomför en klinisk undersökning som tillsammans med din sjukdomshistoria utgör ett underlag för att fastställa typen av huvudvärk och identifiera dess underliggande orsaker.
Naprapat hjälper patient med migrän

Behandling hos Naprapatgruppen Täby Centrum

Vi förstår de utmaningar som migrän kan medföra och är engagerade i att hjälpa dig hantera dina symptom. Vår målinriktade behandlingsstrategi omfattar:
Gruppbild på alla medarbetare hos Naprapatgruppen Täby

Vi hjälper dig

Kontakta oss för en individuell bedömning och en anpassad behandlingsplan som tar hänsyn till dina specifika behov.

Sven har inte längre migrän

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Profilbild på medarbetare Stian
Sven Svensson

Hemövningar som hjälper mot migrän

Övning #1

Övning #2

Övning #3

Övning #4

Vanliga frågor om migrän

Fråga om migrän #1

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Andra symptom

Huvud & nacke

SKULDRA

ARM & HAND

BRÖSTRYGG

LÄNDRYGG

BÄCKEN & HÖFT

KNÄ

Ben & fot

Vi hjälper dig med Migrän

Boka din tid online idag och bli smärtfri!