top of page

Symptom

Spänningshuvudvärk

Symptom och Behandling av Spänningshuvudvärk

Huvudvärk är en vanlig åkomma som kan påverka människors välbefinnande och dagliga liv. De två främsta formerna av huvudvärk är spänningshuvudvärk och migrän, som tillsammans utgör mer än 90% av alla huvudvärksanfall.

Bakgrund

Spänningshuvudvärk är en vanlig form av huvudvärk som många människor upplever. Den kännetecknas av en tryckande eller värkande smärta runt huvudet, som om en spänd rem omger skallen. Denna typ av huvudvärk kan påverka din dagliga livskvalitet och göra det svårt att utföra dina normala aktiviteter.

 

Symptom

Symptomen på spänningshuvudvärk innebär ofta en molande smärta på båda sidor av huvudet eller som om du har en tyngd över pannan. Vissa beskriver det som att ha på sig en tung hjälm. Smärtan kan vara mild till måttlig och tenderar inte att förvärras av fysisk aktivitet. Du kan också känna ömhet i nacke och axlar.

 

Orsak

Spänningshuvudvärk är ofta kopplad till faktorer som stress, spända muskler i nacke och axlar, dålig hållning och ögonbelastning från skärmarbete. Dessa faktorer kan leda till ökad spänning i musklerna kring huvudet som i sin tur kan vara en bidragande orsak till spänningshuvudvärk.

 

Diagnostik

För att kunna erbjuda den bästa behandlingen börjar vi med en noggrann diagnostisk. Vi genomför en klinisk undersökning som tillsammans med din sjukdomshistoria utgör ett underlag för att fastställa typen av huvudvärk och identifiera dess underliggande orsaker.

 

Behandling hos Naprapatgruppen Täby Centrum

Vi på förstår de utmaningar som spänningshuvudvärk kan medföra och är här för att hjälpa dig. Vår holistiska behandlingsmetod inkluderar:

 

  • Manuell terapi: Vi använder specifika manuella tekniker för att lindra spänningar i musklerna kring huvud, nacke och axlar. Där ingår blant annat ledbehandling, akupunktur/dry needling och triggerpunktspressur.

  • Stretching och stärkande övningar: Vi skräddarsyr övningsprogram för att förbättra flexibiliteten och styrkan i musklerna, vilket kan minska risken för spänningar.

  • Ergonomisk rådgivning: Vi ger dig praktiska råd om hur du kan förbättra din arbetsplats och kroppshållning för att förebygga spänningar och smärta.

  • Avslappningstekniker: Vi lär ut avslappningsövningar för att minska stress och spänningar i musklerna.

 

Kontakta oss för en individuell bedömning och en skräddarsydd behandlingsplan som passar dina specifika behov. 

bottom of page