top of page

Nacksmärta/Nackspärr

Symptom och Behandling av Nacksmärta

Bakgrund

Nacksmärta är ett vanligt besvär som kan påverka din förmåga att röra dig bekvämt och delta i dina dagliga aktiviteter. Att förstå nacksmärtans orsaker och behandlingsalternativ är avgörande för att återfå en smärtfri och fungerande nacke.

 

Symptom

Nacksmärta kan uppträda som en molande värk, huggande smärta, spänningar eller ömhet i nacken och skuldrorna. Det kan också vara kopplat till huvudvärk eller stråla ut i armarna. Nacksmärta kan påverka din hållning, rörlighet och övergripande livskvalitet. Plötslig rörelseinskränkning och samtidigt värk eller huggande smärta kallas ofta i dagligt tal för “nackspärr”. 

 

Orsak

Nacksmärta kan bero på flera faktorer, inklusive dålig hållning, överansträngning, stress, skada eller underliggande medicinska tillstånd. Ofta är det en kombination av dessa faktorer som kan leda till utveckling av nacksmärta.

 

Diagnostik

För att kunna anpassa behandlingen på bästa sätt inleder vi med en grundlig diagnostisk undersökning. Detta inkluderar en noggrann klinisk undersökning samt användning av specifika tester. Målet är att fastställa orsakerna till din nacksmärta och identifiera de underliggande faktorerna som påverkar din hälsa och nacke.

 

Behandling hos Naprapatgruppen Täby Centrum

Naprapatgruppen Täby Centrum har lång erfarenhet av att behandla olika typer av smärttillstånd och dysfunktioner i nacken. Vår skräddarsydda behandlingsstrategi inkluderar:

 

  • Manuell terapi: Genom noggranna manuella tekniker kan vi arbeta med muskler och leder för att minska spänningar och återställa rörelseomfång.

  • Stärkande och stretchövningar: Vi utvecklar övningsprogram för att stärka svaga muskler och öka flexibiliteten i nacke och skuldror.

  • Hållningskorrigering: Vi ger dig råd om hur du kan förbättra din kroppshållning både i vardagen och vid arbete för att minska påfrestningen på nacken.

  • Stresshantering och avslappningstekniker: Vi lär ut tekniker för att minska stress och spänning, vilket kan bidra till att minska nacksmärta och förhindra återkommande besvär.

 

Kontakta oss för en individuell bedömning och en anpassad behandlingsplan som tar hänsyn till dina specifika behov.

bottom of page