top of page

Ischias

Symptom och behandling av tennisarmbåge

Symptom och behandling av ischias

Bakgrund

Ischias är ett besvärligt tillstånd som kan påverka din rörlighet och livskvalitet. Det kännetecknas av smärta som strålar från nedre delen av ryggen ner längs ischiasnervens bana i benet. För att hantera ischias och återfå smärtlindring och rörlighet är det viktigt att förstå dess orsaker och behandlingsmöjligheter.

 

Symptom

Symptomen på ischias inkluderar smärta som kan stråla från ryggen ner genom skinkan och baksidan av benet. Smärtan kan vara skarp, stickande eller värkande och kan följa ischiasnervens bana ända ner till foten. Ischias kan också åtföljas av domningar, stickningar eller muskelsvaghet i det drabbade benet.

 

Orsak

Ischias kan orsakas av flera faktorer, inklusive diskbråck, muskelspänningar, inflammation i ischiasnerven eller spinal stenos (förträngning av ryggmärgskanalen). Ofta är det en kombination av dessa faktorer som kan leda till utveckling av ischias.

 

Diagnostik

När du söker behandling för ischias hos Naprapatgruppen Täby Centrum genomgår du en noggrann diagnostisk process. Genom att analysera dina symtom, rörelsemönster och eventuella underliggande faktorer kan vi fastställa orsaken till din ischias och skapa en individuell behandlingsplan.

 

Behandling

Vi på Naprapatgruppen Täby Centrum har lång erfarenhet av att behandla ischias och hjälpa dig att lindra smärta samt återfå rörligheten. Våra behandlingsmetoder inkluderar:

  • Manuell terapi: Genom specifika manuella tekniker kan vi minska spänningar och öka rörligheten i ryggkotorna och musklerna kring ischiasnerven.

  • Stärkande och stretchövningar: Vi utvecklar skräddarsydda träningsprogram för att stärka musklerna kring rygg och höft, vilket kan lindra trycket på ischiasnerven.

  • Ergonomisk rådgivning: Vi ger praktiska råd om kroppshållning och rörelsemönster för att minska belastningen på ryggen och förebygga ischias.

  • Smärtlindring: Vid behov kan vi använda tekniker som terapeutisk massage, akupunktur eller andra metoder för att minska smärta och främja läkning.


 

Genom att samarbeta med Naprapatgruppen Täby Centrum kan du ta det första steget mot att lindra ischias, återfå rörlighet och förbättra din övergripande livskvalitet. Kontakta oss för en individuell bedömning och en skräddarsydd behandlingsplan som tar hänsyn till dina specifika behov.

Välkomna till Naprapatgruppen Täby Centrum – din naprapt i Täby för optimal hälsa och funktion.

bottom of page