top of page

Impingement

Symptom och behandling av impingement

Bakgrund

Impingement i axeln är ett vanligt tillstånd som kan orsaka smärta och begränsad rörlighet. Det refererar till när vävnader, som senor och slemsäckar, kläms mellan benstrukturerna i axelleden. Detta kan leda till irritation, inflammation och smärta.

 

Symptom

Vanliga symptom inkluderar smärta vid lyftning av armen, särskilt i vissa vinklar, samt smärta vid sidoliggande på den drabbade axeln. Smärtan kan vara värst när du utför överarmslyftning eller rörelser som kräver armens rörelse över huvudet.

 

Orsak

Impingement kan uppstå av flera anledningar, inklusive muskulära obalanser, dålig hållning, överansträngning och åldersrelaterade förändringar. Ofta är det en kombination av dessa faktorer som spelar in.

 

Diagnostik

Vid Naprapatgruppen Täby Centrum börjar vi med en noggrann klinisk undersökning av din axel för att fastställa diagnos och identifiera källan till smärtan. Vi använder även verktyg som diagnostisk ultraljud för att bedöma och visualisera axelns vävnader och strukturer.

 

Behandling hos Naprapatgruppen Täby Centrum

Vårt  team av engagerade naprapater har kompetensen att skapa en skräddarsydd behandlingsplan för att lindra smärta och för att du skall återfå funktionen i din axel:

 

  • Manuell behandling: Vi använder olika manuella tekniker för att minska spänningar, öka rörligheten och förbättra funktionen i axeln.

  • Träning och rehabilitering: Vi skapar individuella träningsprogram för att stärka de muskler som stödjer axeln och förbättra dess stabilitet.

  • Ergonomisk rådgivning: Vi ger dig råd om rätt arbetsställningar och ergonomi för att undvika överbelastning av axeln i vardagen och för att minska risken för framtida problem.

  • Stötvågs- och laserbehandling: Vid behov kan vi använda avancerade behandlingsmetoder som stötvågs- och laserterapi för att påskynda läkningen.

 

Kontakta oss för en personlig bedömning och en skräddarsydd behandlingsplan. Vi är här för att vara din pålitliga naprapat i Täby och din partner på vägen mot en aktiv och smärtfri vardag med en välfungerande och smärtfri axel.

bottom of page