top of page

Hälsenebesvär

Symptom och Behandling av Hälsenebesvär

Bakgrund

Hälsenebesvär är vanligt förekommande, och är en överbelastning eller skada i hälsenan – den kraftiga sena som fäster i hälbenet. Dessa besvär kan vara smärtsamma och begränsa din förmåga att gå, springa och utföra dagliga aktiviteter. För att återfå rörligheten och minska obehaget är det viktigt att förstå orsakerna bakom hälsenebesvären och genomgå en anpassad behandling och rehabilitering.

 

Symptom

Hälsenebesvär kan resultera i smärta och obehag längs baksidan av hälsenan eller hälen. Smärtan kan vara värkande, stickande eller brännande och förvärras ofta vid aktiviteter som kräver att hälsenan belastas. Gång och löpning kan bli smärtsamt och hälta kan utvecklas. Besväret kan även påverka din förmåga att stå på tå.

 

Orsak

Hälsenebesvär kan utlösas av överansträngning, felaktig belastning, dålig fotställning eller plötsliga förändringar i träningsrutiner. Överdriven aktivitet, särskilt med bristande uppvärmning, kan öka risken för hälsenebesvär. Genom att identifiera de bakomliggande orsakerna kan vi anpassa behandling- och rehabiliteringsstrategin för att främja läkning och förebygga framtida problem.

 

Diagnostik

Genom en kombination av fysisk undersökning och patienthistorik gör vi en bedömning av skadans omfattning och vilka faktorer som kan ha bidragit till besvären. Vid behov använder vi även diagnostiskt ultraljud för att visualisera skadans storlek. 

 

Behandling

Vi på Naprapatgruppen Täby Centrum har gedigen erfarenhet av att behandla hälsenebesvär och kan hjälpa dig att återfå rörlighet och funktion. Våra behandlingsmetoder inkluderar:

 

  • Rehabilitering: Vi skapar individuella rehabiliteringsprogram för att stärka hälsenan och förbättra dess flexibilitet. 

  • Stötvågsbehandling och laserterapi: För att främja läkning och minska inflammation kan vi använda avancerade behandlingsmetoder som stötvågsbehandling och laserterapi.

  • Smärtlindring: Genom manuell terapi, terapeutisk massage och mjukdelsbehandling kan vi lindra smärta och öka blodcirkulationen i området för att påskynda läkning.

  • Teknikoptimering: Vi ger råd om korrekt teknik vid träning och aktiviteter för att undvika överbelastning av hälsenan och förebygga återkommande besvär.

 

Kontakta oss för en individuell bedömning och en skräddarsydd rehabiliteringsplan som passar dina specifika behov.

bottom of page