top of page

Bicepstendinos/Tendinopati

Symptom och Behandling av Bicepstendinos

Bakgrund 

Bicepstendinos är en vanlig orsak till smärta i axeln och innebär en vävnadsförändring i bicepssenan som fäster bicepsmuskeln till överarmens ledhuvud.

 

Symptom

Typiska symptom inkluderar smärta i framsidan av axeln och överarmen, särskilt vid lyftning och rotation av armen. 

 

Orsak

Bicepstendinos kan uppstå på grund av t.ex. överanvändning, åldrande, akuta skador, oregelbunden träning eller arbetsrelaterade påfrestningar.

 

Diagnostik

Vid Naprapatgruppen Täby Centrum utför vi en grundlig klinisk undersökning för att fastställa diagnosen, och vid behov använder vi diagnostiskt ultraljud för att tydligt visualisera bicepssenan.

 

Behandling

Vi använder en mångsidig behandlingsstrategi som inkluderar:

 

  • Smärtlindring: Genom manuell terapi, som led- och muskelbehandling minskar vi smärta och spänningar i området.

  • Laser- och stötvågsbehandling: För att främja läkning och förbättra vävnadshälsa, använder vi avancerade tekniker som laser- och stötvågsbehandling.

  • Styrketräning och stretchövningar: Vi skräddarsyr träningsplaner för att stärka musklerna kring axeln och förbättra rörligheten.

  • Ergonomisk rådgivning: Vi ger råd om ergonomiska justeringar för att minska överansträngning och förbättra kroppshållningen.


 

Kontakta Naprapatgruppen Täby Centrum för en skräddarsydd behandlingsplan som hjälper dig att lindra smärta, förbättra funktion och återgå till en aktiv och välfungerande livsstil.

bottom of page