top of page
Workshops

Rörlighet för bättre funktion och mindre skador 3h

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Genom att träna en funktionell och anpassad rörlighet minskar risken för skador och din prestationsförmåga ökar. Under workshopen går vi igenom rörlighet som en av tre viktiga faktorer som ligger till grund för optimal funktion.  Det här är en workshop för dig som vill lära dig mer och få teoretiska och praktiska tips om rörlighet. 

Övningarna kommer göra underverk för din rörlighet. 
 

 

Stabilitet och motorcontroll 3h

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med god rörlighet som grund kommer den andra viktiga faktorn stabilitet. 
Vi går teoretisk igenom vad stabilitetsträning går ut på och lär dig att använda rätt muskler i olika övningar. Vi kommer fokusera på stabilitetsträning för bålen, skuldra/axlar, höft, knä och fotled.

 

Det här är en workshop för dig som vill lära dig mer och få teoretiska och praktiska tips om stabilitet. 

 

 

Korrigerande träning 3h

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Även om vi grundläggande rörlighet och stabilitet är det inte säkert att vi kan utföra ett rörelsemönster rätt. Vi ser ofta att pusselbitarna finns på plats. Man har tillräcklig rörlighet och stykra i musklerna men kroppen har glömt bort hur den ska koppla ihop det till en komplett rörelse. 

Vi lär oss i denna workshop hur vi med enkla men smarta hjälpmedel kan träna bort felaktiga rörelsemönster och återfå full funktion.

 

Vi går igenom nervsystemets roll vid träning samt fyra olika sätt att träna om rörelsemönster.  RP (reverse patterning), RNT (reactive neuromuscular training), CL (consious loading) samt RE (resisted excersice) 

Stor vikt läggs även på praktiska övningar.

 

 

Foamrolling och triggerpunktsbehandling 3h

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Våra Leg.Naprapater som är specialister på idrottsskador visar hur man med foamrollers, bollar m.m själv kan behandla enklare skador och begränsningar i sin rörlighet. Övningarna ökar blodcirkulationen, mjukar upp bindväven och återställer rörligheten i muskler och leder. 

 

Det här är en praktisk workshop för dig som vill lära dig att förebygga och ta hand om dina skador på egen hand.

bottom of page