top of page

Smärta i bröstryggen

Symptom och behandling av tennisarmbåge

Symptom och behandling av smärta i bröstryggen

Bakgrund 

Smärta i bröstryggen är ett vanligt problem som kan härröra från en kombination av led- och revbensdysfunktion samt muskelspänningar. Bröstryggen består av flera ryggkotor, revben och muskler som arbetar tillsammans för att möjliggöra stabilitet och rörlighet i den övre delen av ryggraden. När dessa komponenter inte fungerar i harmoni kan det leda till smärta, stelhet och begränsad rörlighet.

 

Symptom 

Smärta och obehag i bröstryggen kan variera i karaktär och intensitet. Det kan upplevas som en värkande, stickande eller tryckande känsla, som kan förvärras vid rörelse eller djup andning. Ibland kan man även känna smärta och obehag fram i bröstet.

 

Orsaker 

Förutom led- och revbensdysfunktion kan smärta i bröstryggen också orsakas av muskelspänningar. Dessa kan uppstå av olika anledningar, såsom dålig kroppshållning, överansträngning eller stress. När musklerna blir överbelastade kan det i sin tur påverka ledernas och revbenens funktion.

 

Diagnostik 

Vid Naprapatgruppen Täby Centrum utför vi en noggrann klinisk undersökning med relevanta tester för att identifiera dysfunktion i leder, revben och muskler i bröstryggen. Vi beaktar även samband med andra delar av kroppen som kan påverka bröstryggens funktion. Detta ger oss en helhetsbild av ditt tillstånd.

 

Behandling 

Vi på Naprapatgruppen Täby Centrum har omfattande erfarenhet av att behandla smärta i bröstryggen med inriktning på manuell terapi, rådgivning och rehabilitering.

  • Manuell terapi: Genom specifika manuella tekniker strävar vi efter att förbättra rörligheten i leder och revben samt minska spänningar i musklerna för att återställa funktionen.

  • Stretching och övningar: Vi skräddarsyr träningsprogram för att stärka muskulaturen, förbättra flexibilitet och stödja ledernas stabilitet.

  • Andningstekniker: Vi lär ut andningsövningar som kan minska spänningar och främja avslappning i bröstryggen.

  • Ergonomisk rådgivning: Vi ger råd om hur du kan förbättra din kroppshållning i vardagen för att minska belastningen på bröstryggen.

 

Genom att samarbeta med Naprapatgruppen Täby Centrum tar du det första steget mot att lindra smärta, öka rörligheten och återfå en fungerande bröstrygg. Kontakta oss för en individuell bedömning och en skräddarsydd behandlingsplan som tar hänsyn till dina specifika behov. Välkommen till Naprapatgruppen Täby Centrum – din naprapat i Täby.

bottom of page