top of page

Mortons Neuralgi

Symptom och behandling av tennisarmbåge

Symptom och behandling av Mortons

Bakgrund

Mortons neuralgi, även kallad Morton's neurom, är en smärtsam tillstånd som påverkar foten, särskilt mellan tårna. Denna skada inträffar när en nerv i foten blir klämd eller irriterad av intilliggande vävnad, vilket resulterar i smärta, stickningar eller domningar. För att återfå bekvämlighet och minska obehaget är det viktigt att förstå de underliggande orsakerna till Mortons neuralgi och genomgå en skräddarsydd behandlingsplan.

 

Symptom

Mortons neuralgi ger upphov till smärta i framför allt fotens främre del, ofta mellan tårna. Obehaget kan variera från en brännande känsla till skarpa smärtstötar och kan förvärras vid gång, stående eller tryck på den drabbade området. Ofta kan det kännas som att det finns en liten sten eller knöl i skon, även om inget faktiskt finns där.

 

Orsak

Mortons neuralgi uppstår när nerverna mellan tårna pressas samman, vanligtvis mellan tredje och fjärde tån. Detta kan vara resultatet av tryck från omgivande vävnad, såsom ligament eller skor, som skapar irritation och inflammation kring nerven. Dålig skodon, felaktig gångmönster eller andra biomekaniska faktorer kan öka risken för Mortons neuralgi.

 

Diagnostik

Naprapatgruppen Täby Centrum erbjuder noggrann diagnostik för att bedöma Mortons neuralgi. Genom att kombinera fysisk undersökning och patienthistorik kan vi fastställa om nerven är klämd och identifiera de specifika områden som är påverkade. Ofta kan det även vara aktuellt att du gör et diagnostisk ultraljud hos oss för att visuellt bedöma nervens tillstånd.  

 

Behandling

Vi på Naprapatgruppen Täby Centrum är erfarna när det gäller att behandla Mortons neuralgi och hjälpa dig att lindra obehaget och återfå komfort. Våra behandlingsmetoder inkluderar:

 

  • Manuell terapi: Genom att applicera specifika manuella tekniker kan vi lindra trycket på nerven och minska irritationen.

  • Fotbiomekanisk analys: Vi utför en grundlig analys av din gångmönster och fotställning för att identifiera eventuella felaktiga rörelser eller överbelastningar.

  • Skorådgivning: Vi ger råd om skoval som ger tillräcklig utrymme och stöd för foten för att minska risken för återkommande irritation.

  • Stötvågsbehandling och laserterapi: För att främja läkning och minska inflammation kan vi använda moderna behandlingsmetoder som stötvågsbehandling och laserterapi.

 

Genom att samarbeta med Naprapatgruppen Täby Centrum kan du ta det första steget mot att förstå och lindra din Mortons neuralgi. Kontakta oss för en individuell bedömning och en anpassad behandlingsplan som passar dina specifika behov.

Välkommen till Naprapatgruppen Täby Centrum – din partner för ökad komfort och smärtlindring vid Mortons neuralgi.

bottom of page