top of page

Symptom

Migrän

Symptom och behandling av migrän

Bakgrund

Migrän är en form av huvudvärk som kan vara överväldigande och påverka din förmåga att utföra dagliga aktiviteter. Det är viktigt att förstå denna typ av huvudvärk för att kunna hantera symptomen och återfå en god livskvalitet.

 

Symptom

Symptomen på migrän inkluderar ofta en ensidig pulserande smärta i huvudet, som kan vara måttlig till svår i intensitet. Många som lider av migrän upplever även ljus- och ljudkänslighet, illamående och ibland kräkningar. Migränanfall kan vara smärtsamma och påverka din förmåga att delta i aktiviteter du tycker om.

 

Orsak

Migrän anses vara resultatet av en komplex interaktion mellan nerver och blodkärl i huvudet. Det är ett neurologiskt fenomen med sekundära konsekvenser för blodkärlen. Migrän kan utlösas av olika faktorer, inklusive hormonella förändringar, viss mat och dryck, sömnbrist, stress och vissa yttre stimuli.

 

Diagnostik

För att kunna erbjuda den bästa behandlingen börjar vi med en noggrann diagnostisk process. Vi genomför en klinisk undersökning och använder specifika tester för att fastställa typen av huvudvärk och identifiera dess underliggande orsaker.

 

Behandling hos Naprapatgruppen Täby Centrum

Vi på Naprapatgruppen Täby Centrum förstår de utmaningar som migrän kan medföra och är engagerade i att hjälpa dig hantera dina symptom. Vår målinriktade behandlingsstrategi omfattar:

 

  • Manuell terapi: Genom specifika manuella tekniker kan vi lindra spänningar i muskler och leder som kan vara kopplade till utlösande av migränanfall.

  • Stärkande övningar: Vi skräddarsyr övningsprogram för att stärka musklerna runt huvud, nacke och axlar, vilket kan bidra till att minska migränrelaterade spänningar.

  • Avslappningstekniker: Vi lär ut avslappningsövningar och stresshanteringsmetoder för att minska potentiella utlösande faktorer för migrän.

  • Ergonomisk rådgivning: Vi ger praktiska råd om hur du kan förbättra din arbetsplats och vardagsrutiner för att förebygga migränanfall.

Genom att samarbeta med Naprapatgruppen Täby Centrum kan du ta det första steget mot att hantera migrän och återfå en smärtfri och aktiv framtid. Kontakta oss för en individuell bedömning och en anpassad behandlingsplan som tar hänsyn till dina specifika behov. Vi är här för att stödja dig på vägen mot välbefinnande och funktion.

bottom of page