top of page

Hopparknä

Symptom och behandling av tennisarmbåge

Symptom och behandling av hopparknä

Bakgrund

Hopparknä, även känt som patellartendinopati, är en vanlig skada som drabbar idrottare och personer med aktiv livsstil. Det innebär smärta och obehag i området kring knäskålen och dess sena. För att hantera hopparknä och återfå smärtfri rörlighet är det viktigt att förstå orsakerna och genomföra lämpliga behandlingsmetoder.

 

Symptom

Symptomen på hopparknä inkluderar smärta och ömhet runt knäskålen och dess sena, särskilt under belastning såsom hoppning eller löpning. Smärtan kan vara molande eller skarp och kan förvärras vid aktiviteter som involverar böjning av knät. Hopparknä kan begränsa din rörlighet och påverka din förmåga att utföra vardagliga aktiviteter.

 

Orsak

Hopparknä kan uppstå på grund av överansträngning av patellarsenan, som binder knäskålen till underbenet. Överdriven belastning, upprepade rörelser och felaktig teknik i träning eller idrott kan leda till irritation och inflammation i senan, vilket resulterar i smärta och hopparknä.

 

Diagnostik

Vid Naprapatgruppen Täby Centrum genomgår du en noggrann diagnostisk process för att fastställa om du lider av hopparknä. Genom att utvärdera din smärta, undersöka ditt knä och bedöma rörelsemönster kan vi identifiera hopparknä och dess påverkan på ditt knä. Diagnostisk ultraljud kan användas för att visualisera eventuell skada eller inflammation i senan.

 

Behandling

Vi på Naprapatgruppen Täby Centrum har omfattande erfarenhet av att behandla hopparknä och hjälpa dig återfå smärtfri rörlighet. Våra behandlingsmetoder inkluderar:

  • Stärkande och rehabiliterande övningar: Vi utvecklar skräddarsydda träningsprogram för att stärka muskulaturen runt knät och förbättra stabiliteten i området.

  • Teknikoptimering: Vi ger råd om rätt teknik i träning och idrott för att minimera överbelastning och minska risken för hopparknä.

  • Manuell terapi: Genom specifika manuella tekniker kan vi lindra spänningar och öka blodcirkulationen för att främja läkning.

  • Stötvågsbehandling och laserbehandling: Vi använder avancerade metoder som stötvågsbehandling och laserbehandling för att främja läkning i senan och minska smärta och inflammation.

 

Genom att samarbeta med Naprapatgruppen Täby Centrum kan du ta det första steget mot att återfå smärtfri rörlighet i ditt knä. Kontakta oss för en individuell bedömning och en skräddarsydd behandlingsplan som passar dina specifika behov.

Välkomna till Naprapatgruppen Täby Centrum – din partner för optimal knähälsa och rörlighet.

bottom of page