top of page

Hälsenebesvär

Symptom och behandling av tennisarmbåge

Symptom och behandling av hälsenebesvär

Bakgrund

Hälsenebesvär, även kända som hälseneproblem, är vanliga skador som påverkar hälsenen – den kraftiga sena som fäster i hälbenet. Dessa besvär kan vara smärtsamma och begränsa din förmåga att gå, springa och utföra dagliga aktiviteter. För att återfå rörligheten och minska obehaget är det viktigt att förstå orsakerna bakom hälsenebesvären och genomgå en anpassad rehabilitering.

 

Symptom

Hälsenebesvär kan resultera i smärta och obehag längs baksidan av hälsenan eller hälen. Smärtan kan vara värkande, stickande eller brännande och förvärras ofta vid aktiviteter som kräver att hälsenan belastas. Gång och löpning kan bli smärtsamt och hälta kan utvecklas. Besvären kan även påverka din förmåga att stå på tå.

 

Orsak

Hälsenebesvär kan utlösas av överansträngning, felaktig belastning, dålig fotställning eller plötsliga förändringar i träningsrutiner. Överdriven aktivitet, särskilt med bristande uppvärmning, kan öka risken för hälsenebesvär. Genom att identifiera de bakomliggande orsakerna kan vi anpassa rehabiliteringsstrategin för att främja läkning och förebygga framtida problem.

 

Diagnostik

Naprapatgruppen Täby Centrum erbjuder noggrann diagnostik för att utvärdera hälsenebesvär. Genom en kombination av fysisk undersökning och patienthistorik gör vi en bedömning av skadan och vilka faktorer som kan ha bidragit till besvären. Vid behov använder vi även diagnostisk ultraljud för att visualisera skadans omfattning. 

 

Behandling

Vi på Naprapatgruppen Täby Centrum är experter på att behandla hälsenebesvär och hjälpa dig att återfå rörlighet och funktion. Våra behandlingsmetoder inkluderar:

 

  • Rehabilitering: Vi skapar individuella rehabiliteringsprogram för att stärka hälsenan och förbättra dess flexibilitet. Övningar som fokuserar på rörlighet och styrka är en central del av rehabiliteringen.

  • Smärtlindring: Genom manuell terapi, massage och mjukvävnadsbehandling kan vi lindra smärta och öka blodcirkulationen i området för att påskynda läkning.

  • Teknikoptimering: Vi ger råd om korrekt teknik vid träning och aktiviteter för att undvika överbelastning av hälsenen och förhindra återkommande besvär.

  • Stötvågsbehandling och laserterapi: För att främja läkning och minska inflammation kan vi använda avancerade behandlingsmetoder som stötvågsbehandling och laserterapi.

 

Genom att samarbeta med Naprapatgruppen Täby Centrum kan du ta det första steget mot att förstå och rehabilitera dina hälsenebesvär. Kontakta oss för en individuell bedömning och en skräddarsydd rehabiliteringsplan som passar dina specifika behov.

Välkommen till Naprapatgruppen Täby Centrum – din partner för återhämtning och återställd rörlighet i hälsenan.

bottom of page