top of page

Diskbråck i Bröstryggen

Symptom och Behandling av Diskbråck i Bröstryggen

Bakgrund 

Diskbråck i bröstryggen kan vara smärtsamt och påverka din rörlighet och livskvalitet. Det uppstår när en del av den mjuka kärnan i en intervertebral disk i bröstryggen läcker ut på grund av en brusten broskring. Det kan resultera i smärta och obehag. För att hantera detta tillstånd och återfå smärtlindring och rörlighet, är det viktigt att förstå dess orsaker och behandlingsalternativ.

 

Symptom

Diskbråck i bröstryggen kan orsaka lokal smärta i området, smärta som strålar till en annan del av ryggen och smärta som strålar runt ryggen fram mot bröstet. Smärtan kan variera i karaktär och påverka din rörlighet. Ett diskbråck kan även leda till domningar, stickningar eller muskelsvaghet.

 

Orsak

Faktorer som åldrande, överansträngning, dålig hållning eller skada kan vara orsaker. När delar av diskens kärna läcker ut, skapas tryck och kemisk irritation på omgivande nerver vilket orsakar smärta och andra symtom.

 

Diagnostik

Vid Naprapatgruppen Täby Centrum genomgår du en noggrann klinisk undersökning där vi genom att utvärdera dina symtom och utföra specifika kliniska tester gör en bedömning. Ibland kan en MRT(magnetkameraundersökning) behövas för att identifiera diskbråck och bedöma omfattningen.

 

Behandling

Vi på Naprapatgruppen Täby Centrum har erfarenhet av att behandla diskbråck i bröstryggen och hjälpa dig att lindra smärta samt återfå funktion. Våra behandlingsmetoder inkluderar:

 

  • Manuell terapi och smärtlindring: Specifika manuella tekniker används för att minska spänningar kring diskbråcket, återställa rörlighet och minska trycket på den drabbade disken. 

  • Stärkande och stretchövningar: Skräddarsydda träningsprogram för att stärka bålmuskulaturen och förbättra hållningen för att avlasta den drabbade disken.

  • Ergonomisk rådgivning: Praktiska råd om rätt kroppshållning och rörelsemönster för att förebygga överbelastning på bröstryggen.

 

Kontakta oss för en individuell bedömning och en skräddarsydd behandlingsplan som passar dina behov. Välkommen till Naprapatgruppen Täby Centrum – din naprapat i Täby.

bottom of page