top of page

Diskbråck i nacken

Symptom och behandling av diskbråck i nacken

Bakgrund

Cervikalt diskbråck är en besvärlig ryggåkomma som kan påverka nackens funktion och ge upphov till smärta och obehag. Att ha en djupare förståelse för cervikalt diskbråck och dess behandlingsalternativ är avgörande för att återvinna en smärtfri och fungerande nacke.

 

Symptom

Cervikalt diskbråck kan resultera i en rad olika symtom, inklusive smärta i nacken, strålande smärta i armarna, domningar och stickningar i händerna samt minskad kraft och rörlighet i övre extremiteterna. Symtomen kan variera i intensitet och påverka din förmåga att utföra vardagliga aktiviteter.

 

Orsak

Cervikalt diskbråck uppstår när en av diskarna i nacken (cervikala ryggkotorna) pressar ut från sin normala plats och kan pressa mot nerverna i närheten. Det kan bero på åldersrelaterade förändringar, överansträngning, trauma eller andra faktorer som påverkar diskens struktur och stabilitet.

 

Diagnostik

För att kunna erbjuda den bästa behandlingen börjar vi med en noggrann diagnostisk process. Vi genomför en klinisk undersökning och använder specifika kliniska tester för att fastställa om det föreligger ett cervikalt diskbråck och identifiera dess omfattning.

 

Behandling hos Naprapatgruppen Täby Centrum

Vi på Naprapatgruppen Täby Centrum har omfattande erfarenhet av att behandla cervikalt diskbråck och arbetar för att minska dina symtom och förbättra din nackes funktion. Vår individuellt anpassade behandlingsstrategi inkluderar:

 

  • Manuell terapi: Genom noggrann manuell behandling kan vi lindra smärta, förbättra rörelseomfång och minska trycket på nerverna som påverkas av diskbråcket.

  • Övningar för styrka och flexibilitet: Vi utvecklar träningsprogram för att stärka de omgivande musklerna och öka nackens rörlighet, vilket kan bidra till att stabilisera området och minska besvär.

  • Ergonomisk rådgivning: Vi ger råd om bästa sätt att hantera din nacke i vardagen och vid arbete för att minska belastningen på den drabbade regionen.

  • Smärtlindring och avslappningstekniker: Vi lär ut tekniker för att minska smärta och stress, vilket kan bidra till att förbättra din övergripande välbefinnande.

 

Genom att samarbeta med Naprapatgruppen Täby Centrum kan du ta det första steget mot att hantera cervikalt diskbråck och återfå en smärtfri och fungerande nacke. Kontakta oss för en individuell bedömning och en skräddarsydd behandlingsplan som är anpassad efter dina specifika behov. Vi är här för att stödja dig på vägen mot en bättre nackhälsa och ökad livskvalitet.

bottom of page