top of page

Bicepstendinit/tendyalgi

Symptom och behandling av artros i axeln

Bicepstendinit

 

Bakgrund 

Bicepstendinit, även känt som bicepsinflammation, är en vanlig orsak till smärta i axeln. Det innebär en irritation eller inflammation av senan som fäster bicepssenan till överarmens ledhuvud.

 

Symptom

Typiska symptom inkluderar smärta i framsidan av axeln och överarmen, särskilt vid lyftning och rotation av armen. Smärtan kan vara värst när armen är böjd.

 

Orsak

Överansträngning av bicepssenan, speciellt vid repetitiva rörelser som lyft eller kast, kan leda till inflammation och smärta. Åldrande och slitage kan också bidra till bicepstendinit.

 

Diagnostik

Vid Naprapatgruppen Täby Centrum utför vi en grundlig klinisk undersökning för att fastställa diagnos. Vid behov använder vi diagnostisk ultraljud för att tydligt visualisera bicepstendinit och bedöma dess omfattning.

 

Behandling

Vi använder en mångsidig behandlingsstrategi som inkluderar:

 

  • Smärtlindring: Genom manuell terapi, muskelavslappning och laserbehandling minskar vi smärta och spänningar i området.

  • Styrketräning och stretchövningar: Vi skräddarsyr träningsplaner för att stärka musklerna kring axeln och förbättra rörligheten.

  • Ergonomisk rådgivning: Vi ger råd om ergonomiska justeringar för att minska överansträngning och förbättra kroppshållningen.

  • Laser- och stötvågsbehandling: För att främja läkning och förbättra vävnadshälsa, använder vi avancerade tekniker som laser och stötvågsbehandling.

 

Kontakta Naprapatgruppen Täby Centrum för en skräddarsydd behandlingsplan som hjälper dig att lindra smärta, förbättra funktion och återgå till en aktiv och välfungerande livsstil.

bottom of page