top of page

Överrörlighet

Symptom och behandling av tennisarmbåge

Symptom och behandling av överrörlighet

Bakgrund

Överrörlighet i ryggraden, även känd som hypermobilitet, är ett tillstånd där lederna i ryggraden har en större rörlighet än normalt. Detta kan leda till instabilitet och obehag i ryggen. För att hantera överrörlighet i ryggraden och återfå stabilitet och smärtlindring är det viktigt att förstå orsakerna och genomföra lämpliga behandlingsåtgärder.

 

Symptom

Symptom på överrörlighet i ryggraden kan inkludera återkommande ryggsmärta, muskeltrötthet och en känsla av instabilitet i ryggen. Smärtan kan variera från värkande till skarp och kan påverkas av rörelse och aktivitet. I vissa fall kan överrörlighet också leda till ökad risk för skador och ledproblem.

 

Orsak

Överrörlighet i ryggraden kan bero på genetiska faktorer och är ofta förknippad med ett överskott av elastiska fibrer i ledkapslar och ligament. Detta gör lederna mer flexibla än normalt och kan leda till överrörlighet och instabilitet.

 

Diagnostik

Vid Naprapatgruppen Täby Centrum genomgår du en noggrann diagnostisk process för att fastställa om du har överrörlighet i ryggraden. Genom att utvärdera din rörlighet, undersöka din kroppshållning och bedöma eventuell smärta kan vi identifiera överrörlighet och dess påverkan på din ryggs hälsa.

 

Behandling

Vi på Naprapatgruppen Täby Centrum har omfattande erfarenhet av att behandla överrörlighet i ryggraden och hjälpa dig att stärka din rygg för ökad stabilitet och smärtlindring. Våra behandlingsmetoder inkluderar:

 

  • Stärkande och stabiliserande träning: Vi utvecklar skräddarsydda träningsprogram för att stärka dina bålmuskler och stabilisera ryggraden för att minska instabilitet.

  • Ergonomisk rådgivning: Vi ger praktiska råd om kroppshållning och rörelsemönster för att minimera belastningen på de överrörliga lederna.

  • Ledstödjande tekniker: Genom manuell terapi kan vi applicera specifika tekniker för att stärka omgivande muskler och öka stabiliteten i ryggraden.

  • Smärtlindring: Vid behov kan vi använda tekniker som terapeutisk massage och akupunktur för att lindra smärta och obehag.

 

Genom att samarbeta med Naprapatgruppen Täby Centrum kan du ta det första steget mot att stärka din rygg och återfå stabilitet och smärtlindring. Kontakta oss för en individuell bedömning och en skräddarsydd behandlingsplan som passar dina specifika behov.

 

Välkomna till Naprapatgruppen Täby Centrum – din naprapat i Täby för optimal rygghälsa.

bottom of page